Clemens Kirsch Architektur

Datscha

An allotment house in the hills of Vienna. A retreat for relaxation, sociable events and gardening. Optimized floor space with a maximum of efficiency.

Villa minimale:  the ground floor consists of a central dining space, a bathroom, a kitchen and a cozy niche. On the upper level there are three bunks with a “camping”-feeling and views to the stars.

Prefabricated timber construction with larch cladding on the outside and sea pine plywood cladding on the inside.

Procedure

direct commission

Place

Vienna, AT

Client

private

Planning

2020

Construction

2021

Effective Area

ca. 35 m²

Team

Clemens Kirsch, Sarah Raiger, Werner Scheuringer

Plans

Figure ground plan
Site plan
Ground floor
1st floor
Basement floor
Section
Facade section

Further projects